آخرین بروز رسانی: 19ام شهریور, 1403

تاریخچه لباس عروس

تاریخچه لباس عروس

پوشیدن لباس عروس برای لیدی ها یک اتفاق زیبا در طول زندگی هستش. ولی تا حالا از خودتون پرسیدید که دلیل سفید بودن لباس عروس چیه و از کجا اومده؟ چرا رنگ لباس عروس قرمز یا آبی یا سبز و … نیست؟

میشه گفت باتوجه به اینکه اغلب لباس عروس ها سفیدن ولی همیشه لیدی ها دنبال لباس عروسی خاص و متفاوتی هستند

با ما همراه بشید تا از تاریخچه لباس عروس و دلیل سفیدی لباس عروس را براتون بگیم.

تاریخچه لباس عروس

لباس عروس نمادی از عشق پاک

لیدی ها لباس عروس خود را با عشق و علاقه برای خاص ترین روز عمر خود انتخاب و می پوشند. انتخاب و خرید لباس عروس برای خانم ها از مهم ترین مسائل قبل جشن عروسی بوده. و تدارکات بسیاری برای ان انجام میشود.

لباس عروس یک تاریخچه بسیار جالب داره که عمده ی لیدی ها ازش خبر ندارند. و سوالات زیادی در موردش می پرسند.

در قرن های گذشته هر نقطه روی زمین اداب و اصول خاص خود را برای مراسم ازدواج داشتند. ولی جواب این سوال که لباس عروس سفید از کجا و چطوری اومده تا حدود زیادی جالب هستش. در گذشته عروس های اتن باستان لباس بلند با رنگ بنفش یا قرمز روشن همراه با کمربند را می پوشیدند. یا در چین باستان عروس و داماد لباس سیاه با تزئینات قرمز می پوشیدند.

تاریخچه لباس عروس

لباس عروس نشانی از ارزش های یک قوم و ملیت

در قرون وسطی ازدواج گاهی بیشتر از پیوند میان ان دو نفر ارزش داشته و برای اتحاد و تجارت و پیوند بین دو قوم و مواردی اینچنینی رخ میداده. از همین جهت باید عروس به بهترین شکل لباس میپوشید که بهترین معرف برای وی و خانواده ش باشد، یا برای مثال ازدواج های سلطنتی از نظر سیاسی اهمیت بالایی داشت. در کل میشه گفت که در این موارد لازم بوده تا عروس عالی و بی نظیر باشه تا اعتباری که میخواستن رو کسب کنند.

در خانواده های سلطنتی و ثروتمند از بهترین و عالی ترین پارچه ها استفاده می کردند. شکل لباس ها اینطور بود. که دامن را به حالت بزرگ و پف کرده و جمع شده، درست میکردند. همچنین طول استین تا زمین ادامه پیدا کرده. دنباله دامن به طول چند متر کشیده میشد.

رنگ لباس عروس در گذشته

لباس عروس ها در گذشته رنگی خاصی داشتند. رنگ های قرمز و ارغوانی و طلایی که خاص افراد ثروتمند بوده در لباس عروس استفاده میشده. همچنین لباس عروس با جواهرات قیمتی از جمله مروارید، یاقوت سرخ و کبود، الماس و زمرد تزئین میشده که در مقابل تابش نور زیبایی دوچندان پیدا کرده.

در قرن 15م هنگامی که شاهزاده مارگارت در انگلیس ازدواج کرده لباس او به حدی سنگین بود. که به تنهایی نتوانسته راه برود و به کمک دو نفر به کلیسا برده شده.

تاریخچه لباس عروس

اولین لباس عروس سفید انگلیسی بوده

در تاریخ اولین لباس عروس سفید توسط فیلیپا بوده. فیلیپا در سال 1406 میلادی در انگلستان هنگام ازدواجش با اریک لباس عروس سفید پوشید. در سال 1558 هم ملکه اسکاتلند برای مراسم عروسیش لباس عروس سفید پوشید. با این حال لباس عروس سفید تا سال 1840 که ملکه ویکتوریا با شاهزاده البرت ازدواج کرد محبوبیت چندانی نداشته است.

یکی از دلایل اصلی ملکه ویکتوریا برای پوشیدن این نوع لباس عروس تور هونیتون بوده. هونیتون منطقه ای کوچک در انگلستان است. در ان منطقه تور با هنر دست تولید و به فروش میرسید. در ان بازه فروش تور از رونق افتاده بود. ملکه ویکتوریا با انتخاب تور دست بافت هونیتون چند هدف داشت. که یکی از ان حمایت از تجارت و سازکار تور دست بافت هونیتون بودش.

ملکه ویکتوریا دنبال چی بود

ملکه ویکتوریا با این لباس سفید به دنبال ماجراجویی خاصی بوده. و خودش رو از افراد سلطنتی و ثرونمند متمایز کرده است. ملکه ویکتوریا برای عشقش به شاهزاده البرت هم رنگ مخصوص به خودش را انتخاب کرد. همچنین از گذاشتن تاج بر سر و استفاده از جواهرات اشرافی خوداری کرد. و از گل و تزئینات ساده برای جشن عروسیش استفاده کرد.

ملکه ویکتوریا به خوبی میدانست که خبر درباره ی لباس عروسیش در تمام دنیا پخش و سر فصل مجله های مد و فشن میشود.

تاریخچه لباس عروس

دلیل انتخاب رنگ سفید برای لباس عروس

همانطوری که ملکه ویکتوریا انتظار داشت، اوازه ی لباس عروس سفیدش در کل دنیا پخش شد، کشور های نقاط مختلف دنیا، کشور های مستعمره بریتانیا و همه از لباس عروس سفید خاص ملکه صحبت میکردند. در سال 1849 میلادی یک مجله ی امریکایی بنام گادیز لیدیز بوک که برای خودش در حکم مجله ووگ ان زمان بوده، در مورد لباس عروس ویکتوریا اینطور نوشت:

سفید مناسبترین رنگ لباس عروس است. پارچه و جنس هرچی که باشه بازم رنگ سفید مناسب لباس عروس می باشد. این رنگ نمادی از معصومیت دختر و قلب پاکش است که به عشق هدیه خواهد شد.

رنگ سفید عموما برای لباس عروس انتخاب نمیشد و باید گفت لباس ملکه ویکتوریا باعث شگفتی ان شد. پس از ان بزودی و سریع دختران در سراسر اروپا و امریکا از لباس سفید برای عروسی خود استفاده کردند.

تاریخچه لباس عروس

اثر جنگ جهانی بروی لباس عروس

شاید بهتره گفت اجاره لباس عروس از کجا اومده. در تمام دوره های تاریخی دختران سعی کردند تا به شکلی لباس عروس بپوشند که مناسب موقعیت اجتماعی و متناسب با مد هم باشه. مدل های لباس عروس در دوره ادوارد هفتم روز به روز تجملی تر و پر خرج تر میشدش تا اینکه با اغاز جنگ جهانی اول این روند کامل متوقف شد و سبک لباس ها ساده تر شدش. همچین دامن لباس ها کوتاه تر شد.

کوکو شانل فرد قدرتمندی در تغییر مد و فشن لباس زنان هستش. کوکو شانل نخستین فردی بود که در دهه 1920 بصورت رسمی لباس عروس کوتاه را معرفی کرد. لباس معرفی وی پیراهنی سفید با بلندی تا زانو که همراه با یک دنباله بلند بود.

لباس عروس اجاره ای از کجا اومد

در زمان جنگ جهانی دوم بسیاری از عروس احساس کردند که ازدواج در لباس سفید مجلل شایسته نیست. بنابراین لباس های ساده ای را برای مراسم عروسی خود انتخاب میکردند. یا اینکه لباس سفید عروس دوخته شده. را به کرایه میگرفتند تا از هزینه ی بالا مراسم جلوگیری کنند. البته اگر عروس و داماد هر دو در جنگ داشتند، در یونیفورم های نظامی خود ازدواج میکردند.

لباس عروس بعد از جنگ جهانی

بعد از اتمام جنگ جهانی دوم انجمن و اتحادیه تولید لباس عروس در امریکا پا به میدان میذاره و با لابی گری محدودیت تولید لباس عروس را بدلیل کمبود پاررچه را از میان برمیدارد. انجمن تولید لباس عروس مخالفت با استفاده از پارچه برای تولید لباس عروس را خلاف احترام به شهروندان میدانست. در نهایت تلاش های اتحادیه برای تولید لباس عروس مجوز تولید پارچه سفید و استفاده از ان برای تهیه لباس عروس صادر شد. بدلیل جنگ جهانی و جنگ با ژاپن پارچه ابریشم کم یاب شده بود. به همین جهت پای پارچه های دیگر به تولید لباس عروس باز شد.

تاریخچه لباس عروس

لباس عروس سنتی

فرهنگ کشورهای مختلف لباس سنتی تا حدودی هنوز جایگاه خود را در مراسم عروسی حفظ کرده است. در ایران کرد، لر، ترک و ترکمن لباس های محلی را در مراسم عروسی می پوشیند. در ژاپن در مراسم عروسی خود از لباس سنتی خود بنام کیمونو استفاده میکنند. داماد با پوشیدن کیمونو مشکی. و عروس با کیمونو سفید در مراسم عروسی حاضر می شوند. در مالزی شال و کلاه رنگی را همراه لباس محلی می پوشند. ; ترکیه و اذربایجان ترک ها کمربند قرمزی را به کمر عروس میبند. در هندوستان عروس لباس قرمز رنگ همراه با تزئین جواهر و سنگ میپوشند. در فیلیپین لباسی بنام باروت سایا با رنگ سفید برای عروس. و لباس بارونگ تاگالوگ با رنگ مشکی برای داماد در نظر گرفته.

در حال حاضر استفاده از لباس محلی در کشور های مختلف نقش تشریفات اضافه ای به خود گرفته. لیدی ها در کشور های مختلف در شب عروسی خود لباس سفید به تن میکنند. و صرفا برای چند دقیقه لباسی سنتی خود را میپوشند.

تاریخچه لباس عروس

همه گیر شدن لباس عروس سفید

درسته که رنگ سفید نماد و نشانه ای از عشقی پاک است اما تمام داستان همین نبود. رواج این اگرچه که عشق پاک و سادگی را تداعی میکرد. اما هزینه هایی هم داشت که برای همه قابل پرداخت نبود. خرید و نگهداری لباس سفید با تزئینات کار شده. در حوالی قرن نوزدهم میلادی کار ساده ای نبود. به همین جهت طبقه غیراشراف قادر به تهیه لباس عروس سفید و نو نبودند. انها معمولا با همان لباس های قبلی در سالن کلیسا حاضر میشدند.

اگرچه طبقه ضعیف جامعه امکان استفاده از لباس سفید برای جشن عروسی خود نداشتند. اما ارزو و میل این لباس منحصر بفرد در میان همه ی دختران وجود داشت. لباسی سفید با توری رویایی و گل های زیبایی در مراسم عروسیشان.

در سال 1890 کم کم فروشگاه هایی برای دوخت و طراحی لباس عروس هایی با رنگ سفید و تور شروع بکار کردن و دختران با انتخاب و خرید لباس عروس نو و جدید سفید رنگ به رویای خود می رسیدند.

تاریخچه لباس عروس

نقش افراد مشهور و هالیود بر لباس عروس

افراد مشهور و هالیود با نمایش عروس های باشکوه با لباس سفید نقش بسزایی در رشد محبوبیت و استفاده از لباس عروس سفید داشتند. تصاویر ازدواج افراد معروف با لباس سفید برای دختران دلبری میکرد. بطوری که تمایل بالایی در استفاده لباس عروس سفید را در مراسم عروسی خود داشتند.

در سال 1956 میلادی تصویر لباس عروس هنرپیشه معروف گریس کلی با تور و ابریشم و مروارید در تمام دنیا پخش شد. لباس عروس گریس کلی همه را شیفته ی خود کرده بود. این لباس برای خیلی عروس ها الهام بخش بود. از روی ان مدل های متنوعی طراحی و دوخته شد. تصاویر هالیودی از افراد مشهور با لباس سفید در مراسم ازدواجشان دنیا را متقاعد کرد که برای عروس شدن باید لباس سفید به تن کرد.

تاریخچه لباس عروس

تاثیر پرنسس دیانا بر لباس عروس

در سال 1981 میلادی مراسم ازدواج شاهزاده چارلز با پرنسس دیانا بازتاب گسترده ای در سراسر دنیا داشت. لباس پرنسس دیانا شباهت بسیار بالایی به شخصیت های خوشبخت و دیزنی مانند سیندرلا و پرنسس های افسانه داشت. لباسی باشکوه و پف دار و کاملا متفاوت. این لباس در ان دهه الهام بخش برای دوخت لباس عروس شد.

لباس پرنسس دایانا یکی از معروف ترین و اثر گذار ترین لباس های سفید عروس در دوران اخیر شد. این لباس خاص بود و ویژگی های قابل اعتنایی داشت. گل دوزی های زیاد و ظریف با وجود 10 هزار مروارید روی لباس در کنار دامن بسیار بلند. و توری که روی زمین کشیده می شد.

تاریخچه لباس عروس
  • با مراجعه به سایت هانی مزون اکسسوری مورد نیاز خودت رو برای مراسم عروسیت اماده کن. و استایلت رو دو چندان جذاب تر کن. سفارش اکسسوری زنانه براساس جدید ترین مد روز در هانی مزون.

رویدادهای تاریخی لباس عروس

با مروری گذارا به مهم ترین رویداد های تاریخی مد و فشن و اثرات ان به لباس عروس خواهیم پرداخت. ملکه ویکتوریا الهام بخش لباس عروس سفید شد و روند تازه ای را در دینا باب کرد.

با شروع سال 1930 میلادی لباس عروس دچار تغییراتی شد. در این دوران انتخاب لیدی ها لباس عروس سفید با طراح های مختلفی بود که روی تن عروس ها می نشست. این طراح ها زنانگی دختران را بیشتر به رخ می کشید.

سال های 1960 میلادی استین لباس عروس بلند و تورها کوتاه تر شد. در ان دهه بر اساس مد موهای عروس پشت سرش جمع میکردند.

در سال 1980 میلادی با تاثیر پرنسس دایانا لباس عروس ها با دامن حجیم تر و توری بلند و استین های بلند دوخت میشدند.

ابتدای دهه 1990 لباس عروس هایی یا گل دوزی، مروارید دوزی، استین های مدا دار و سینه بند رایج شدند.

لباس عروس در اینده

از دهه ی 90 میلادی به بعد لباس های عروس سفید رنگ با مدل و تنوع های بسیار بالایی در بازار ها عرضه میشوند. مدل و طرح های لباس عروس بطوری است که تا به حال هیچ کس این مدل لباس را به تن نکرده است.

تاریخچه لباس عروس

کلام اخر هانی مزون درباره تاریخچه لباس عروس

ملکه ویکتوریا در طول زندگی اش مد لباس سفید عروس را پایه گذاری کرد. برای لباس عروس ملکه ویکتوریا از ابریشم ساتن و توری در قسمت یقه و استین استفاده کردند. مدل لباس عروس ملکه ویکتوریا بعنوان مدل کلاسیک لباس عروس شناخته شد.

ما در این مقاله تاریخچه لباس عروس را برای شما مرور کردیم. مد و فشن در گیر و دار وقایع سیاسی و تاریخی از جاده های پرپیچ و خمی عبور میکند. شاید همین رویداد ها به ان جذابیت قابل توجهی میدهد. از مد و فشن میتوان فهمید که نبض دنیا در دوره های مختلف چطور می تپیده است.

نوشته شده توسط هانیه رستمی

نظر شما برای ما با ارزشه😍🥰

4 دیدگاه

  1. رویا سعادتی 23 اسفند, 1401 در 7:43 ب.ظ - پاسخ

    کامل و مفید 👍🏻👌🏻

    • Hanimaison 14 فروردین, 1402 در 8:50 ق.ظ - پاسخ

      💜😘🌹

  2. mitra 25 بهمن, 1401 در 12:50 ق.ظ - پاسخ

    خیلی عالی و مفید بود
    ممنونم

    • Hanimaison 14 فروردین, 1402 در 8:51 ق.ظ - پاسخ

      💜😘🌹